Datum
26 januari 2017 
14.00-17.00
provinciehuis
Zuid-Hollandplein 1 Den Haag 

Programma

13.30 - 14.00 uur
Inloop

14.00 uur
Welkom door de dagvoorzitter
Rogier van der Sande

plenair
presentatie van 4 scenario's door Drift

gesproken column door Kees Machielse

discussie met de zaal

15.30 uur
pauze

15.50 uur
demo van Mika de selfierobot en Kroboot

in groepjes
gesprekken over de scenario's

17.00 uur
Borrelmeld je nu aan!

 

 

 

 

(on)begrensde technologie
slotbijeenkomst MINT

Op 26 januari sluiten wij graag samen met u het MINT-onderzoek af en denken we na over wat de resultaten betekenen voor uw en onze dagelijkse praktijk. MINT is de Maatschappelijke Invloed van Nieuwe Technologie in Zuid-Holland.
Bij deze ontvangt u, na de eerdere aankondiging, het programma voor de bijeenkomst. Als u zich al heeft aangemeldt, hoeft dat niet opnieuw.
Lees meer over MINT op www.zuid-holland.nl/mint

Programma op 26 januari
Wij willen u op deze middag graag meenemen naar vier verschillende werelden; die van de conglomeraten, de eilandenwereld, de bottum-up wereld en de grenze(n)loze wereld. Deze werelden zijn ontworpen door onderzoeksinstituut DRIFT en Studio Marco Vermeulen. (On)begrensde Technologie is het resultaat van MINT: een onderzoek in het kader van de ToekomstAgenda 2016 van de Provincie Zuid-Holland. In deze scenariostudie staan de sociale, economische en ruimtelijke effecten van nieuwe informatietechnologie en productietechnologie centraal. U hoort deze middag prikkelende reacties op het onderzoek en kunt deelnemen aan uitdagende gesprekken over concrete casussen. We maken op deze slotbijeenkomst een begin met een maatschappelijk debat over de invloed van technologische ontwikkeling.

Robots
Vanuit MINT sponsorden wij het themajaar over robotisering van TOP Delft. Zij zijn in september met de Technische Universiteit Delft gestart met de ontwerpchallenge 'Community en Robots'. De opdracht luidde: ontwerp in een team een robot die Delft gastvrij maakt. Twee ontwerpteams van de minor Robotica van de TU Delft ontwikkelden een schoonmaakrobot en een ontvangstrobot. Mika, de selfierobot en Kroboot zijn aanwezig en worden gedemonstreerd door de bedenkers.

Habitat
Jakob de Jonge maakte in opdracht van MINT een schilderij met de titel "Habitat". Dit schilderij verbeeld zijn visie op de interactie tussen mens, natuur en technologie. Habitat is aanwezig tijdens de bijeenkomst om bewonderd en bediscussieerd te worden!

We ontmoeten u graag op PLEIN1!